Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Auto veerdiensten ferryboten Kroatië

Tussen het vaste land en de verschillende eilanden in Kroatië varen verschillende auto ferries. Voor de lokale lijnen geldt dat men de kaartjes voor de overtocht ter plekke bij een wit gebouwtje in de haven koopt, er is geen mogelijkheid om voor de lokale veerboten de tickets van tevoren te reserveren. Tijdens de zomermaanden kunnen er lange rijen ontstaan bij de ferry havens.

Verbinding tussen het vaste land en de eilanden Cres en Losinj

Ferryboten vertrekken vanuit het vaste land bij Brestova en komen aan op het eiland Cres bij Porozina. In de zomermaanden vaart er om ieder 1,5 - 2 uur een ferryboot en de overtocht duurt ca. 30 minuten. De uitvoerende ferrybootmaatschappij is Jadrolinija.

Verbinding tussen de eilanden Cres en Krk

Wilt u vanuit het eiland Cres naar het eiland Krk reizen of andersom, er vaart een ferryboot tussen het eiland Cres vanuit Merag en het eiland Krk vanuit Valbiska. Tijdens de zomermaanden varen de ferryboten om het 1,5 uur, de overtocht duurt ca. 25 minuten. De ferrymaatschappij is eveneens Jadrolinija, zie hier voor meer informatie over de overtocht.


Verbinding tussen de eilanden Krk en Rab

In de zomermaanden vaart er een kleine auto ferryboot tussen het eiland Krk vanuit Valbiska en het eiland Rab vanuit Lopar. Deze ferryboot vaart 4 keer per dag, de overtocht duurt ongeveer 80 minuten. Jadrolinija verzorgt de verbinding, zie hier voor meer informatie. De prijs voor deze verbinding is stukken duurder, het loont over het algemeen om simpelweg vanuit het eiland Krk de tolbrug te gebruiken naar het vaste land en vervolgens via de kustweg naar het plaatsje Stinica te rijden voor de ferry naar het eiland Rab.

Verbinding tussen het vaste land en het eiland Rab

De ferryboten varen tussen Stinica op het vaste land en Misnjak op het eiland Rab. In de zomermaanden varen deze ferryboten om het uur, de overtocht duurt ca. 30 minuten. De ferrymaatschappij Rapska Plovidba verzorgt de verbinding, zie hier voor meer informatie.


Verbinding tussen het vaste land en het eiland Pag

Er zijn twee manieren om het eiland Pag te bereiken. Enerzijds via de lange brug bij Nin, anderzijds via een ferryboot tussen Prizna op het vaste land en Zigljen op het eiland Pag. In de zomermaanden varen deze ferryboten elk uur, de overtocht duurt ca. 30 minuten. De ferrymaatschappij Jadrolinija verzorgt de verbinding, zie hier voor meer informatie.