Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Rovinj

Rovinj heeft een mooie ligging in een baai, het stadje ademt de sfeer van vergane tijden. Als één van de weinige kuststeden van Istrië heeft Rovinj weinig moderne gebouwen in het nagenoeg historische gebleven centrum van de stad.
Het centrum van Rovinj ligt op een gedeelte dat vroeger een apart eiland was, de strook die het eiland en het vaste land van elkaar scheidde werd in het midden van de achtiende eeuw met het vaste land verbonden waarna de stad uitbreidde. De St. Eufemiakerk domineert het kunstenaarsstadje Rovinj en geldt als één van de mooiste barokke gebouwen van Istrië. Rovinj kenmerkt zich door dicht op elkaar gebouwde huizen, nauwe straten, kleine pleintjes en oude natuurstenen straten. Door het aangename klimaat, de plaatselijke gastvrijheid en haar levendige geschiedenis blijft Rovinj een stad waar men terug blijft komen.

Aan de noordzijde van het centrum van Rovinj ligt er een kade waarvan er snelle ferryboten van Venezia Lines naar Venetië varen (dagtochten zijn mogelijk). Rondvaarten en dagtochtjes per boot vertrekken vanuit de haven van Rovinj die aan de zuidkant van het centrum is gelegen. Voor diegenen die houden van wandelen of fietsen, is er een mooi pad dat begint vanaf de zuidelijke haven langs de kust door het beschermde bospark Zlatni Rt en eindigt bij camping Polari circa. 6 km verder. Ook de omgeving van Rovinj biedt een uitdaging om verscheidene schoonheden te bezoeken: de 14 eilandjes voor de kust van Rovinj, 6 kliffen en het smalle beschermde 11 km lange Limski kanaal gelegen tussen Rovinj en Vrsar.