Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Rab

Het eiland Rab ligt ten zuiden van het eiland Krk en ten oosten van Cres, is het kleinste, maar waarschijnlijk het mooiste eiland van de Kvarner eilandengroep. Het oostelijke gedeelte is ruw en rotsachtig, maar het westelijke deel is weids en groen. De kustlijn van Rab heeft veel inhammen en baaien, vissersdorpjes en prachtige stranden. Als u van zon houdt, is het eiland Rab een goede keus aangezien er jaarlijks gemiddeld 2500 uur de zon schijnt. De grootste stad en tevens de grootste haven op het eiland, is Rab stad.

Rab stad ligt halverwege het eiland en is een goed bewaard gebleven Romeinse nederzetting. Rab stad was achtereenvolgens de haven voor de Romeinse, de Byzantijnse en daarna de Venetiaanse vloot. De stad is ommuurd en karakteristiek zijn de 4 hoge kerktorens, verder kenmerkt Rab zich door een groot aantal historische kerken, pleinen, parken en vooral veel nauwe straatjes. Dichtbij Rab stad ligt de camping Padova 3.
Op het eiland Rab liggen nog een paar andere bijzondere plaatsen in verschillende baaien: Banjol, Supetarska Draga, Lopar, Kampor en Barbat.

Het eiland Rab staat bekend als het meest zandrijke Adriatische eiland, het heeft maar liefst 22 prachtige zandstranden. Een van de meeste beroemde stranden op Rab is Rajska plaža (Paradijs strand), dit strand ligt in het dorp Lopar. De zee is hier honderden meters ondiep, zodoende uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Aan dit strand ligt camping San Marino, een camping met percelen en mobile homes. Liefhebbers van een wat diepere zee en rots- of kiezelstranden vinden hun plek op het strand Pudarica bij Barbat of op het Suha Punta strand bij Kampor. Rab kent een lange nudistentraditie, het eerste naturistenstrand aan de Adriatische Zee werd op het eiland Rab geopend in 1934. Naaktstranden op Rab bij Lopar zijn Ciganka, Sahara en Stolac.