Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Porec

Porec is één van de meest populaire toeristische bestemmingen van Kroatië. Het bijna 2000 jaar oude historische centrum van Porec vertelt verhalen van haar turbulente geschiedenis. In de 2e eeuw voor christus werd door de Romeinen een nederzetting gebouwd op de plek waar nu het stadscentrum bevindt. Gedurende de volgende eeuwen werd Porec bestuurd door ondermeer het Byzantijnse Imperium, de Habsburgs en hoorde het van 1918 tot 1947 bij Italië, om na de oorlog onderdeel te worden van Kroatië.

Grote delen van Porec zijn door de eeuwen heen intact gebleven. Uniek in Porec is de Euphrasius basiliek gebouwd in de zesde eeuw, het is een uniek exemplaar van vroeg-Byzantijnse kunst, het staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de tentoonstelling van archeologische overblijfselen kunt in de basiliek waardevolle monumenten en kunstvoorwerpen bezichtigen, indrukwekkend zijn met name de glimmende mozaïeken. Een aanrader is een boot te nemen vanuit de haven van Porec naar het eilandje Sveti Nikola dat met haar prachtige Mediterrane landschap op slechts 420 meter afstand ligt.
Populaire campings bij Porec zijn camping Bijela Uvala, camping Zelena Laguna en Lanterna camping en de naturist campings Solaris en Ulika.