Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Krk

Krk is het grootste van de ruim 1100 eilanden van Kroatië, het eiland wordt ook wel het “Gouden eiland” genoemd. Het is ook een van de meest ontwikkelde eilanden, wat te maken heeft met de relatief korte afstand tot Rijeka. De nabijheid van het vasteland en de brugverbinding met het vasteland maakt Krk tot een aantrekkelijke toeristenbestemming.

Krk is een overwegend groen eiland. Het glooiende landschap is afwisselend, sommige delen zijn dor, kaal en bezaaid met stenen, op andere plekken groeien er juist dichte bossen. De oostkant van Krk is wat kaler en rotsachtiger dan het westelijke gedeelte. Meer groen is er te vinden aan de westkust van Krk, de bodem is daar vruchtbaar en het geeft een groene en mediterrane indruk. De kustlijn van Krk heeft vele baaitjes en de stranden bestaan uit kiezelstenen.

Krk stad is de belangrijkste stad op Krk, het stadje kenmerkt zich door het kasteel dat tussen de 12e en 14 e eeuw was gebouwd, verschillende kerken en de nog steeds aanwezige middeleeuwse stadsmuren. Krk stad ligt direct naast camping Jezevac en camping Krk ligt aan de andere kant van de baai.

Een unieke plek op Krk is het plaatsje Baska in het zuidelijkste puntje van het eiland. Baska is van oorsprong een vissersdorpje, maar het is vooral beroemd vanwege het 2 km lange strand dat behoort tot een van de beste stranden aan de Adriatische zee. In de maanden juli en augustus is het strand wel aan de drukke kant, maar het biedt ongeacht de tijd van het jaar een prachtig uitzicht over het Velebit gebergte op het vaste land.