Campings in Kroatië - Boek de mooiste campings in Kroatië online!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Fazana, Brijuni eilanden

Aan het noorden van Pula ligt het kleine vissersdorpje Fazana. In het dorpje wordt er de visserstraditie zorvuldig in stand gehouden. Vlakbij Fazana ligt het vakantiedorp/camping Bi Village. Vanuit Fazana varen er boten naar het Nationaal Park Brijuni (15 minuten), dit is een archipel van 14 eilanden die vlak voor de kust van zuid-west Istrië liggen.

De Brijuni eilanden kwamen 177 voor Christus in handen van de Romeinen, op de eilanden werden vervolgens verschillende nederzettingen gesticht die rijke Romeinen als zomerverblijf gebruikten. Het eiland Veli Brijuni is het grootste eiland van het Nationaal Park, op dit eiland zijn er vele interessante bezienswaardigheden te vinden die zowel ter voet of per fiets zijn te bezoeken, tevens rijdt er een elektrisch treintje rond op het eiland. Er is op deze eilanden nog een kleinschalige dierentuin te vinden.

Ten westen van Veli Brijuni ligt het eilandje Vanga, hier had de voormalige leider van Joegoslavië Tito zijn zomerresidentie. Hij verbleef hier gemiddeld 6 maanden per jaar en ontving er vele beroemde gasten.